Baksweg 1 Beltrum

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Kenmerken:

Algemeen:
• Bouwjaar: woning 1997. Stallen: 1981, 1991 en 2015.
• Capaciteit: 44.000 legouderdieren of leghennen.
• Mogelijkheden uitbreiding tot 68.000 legouderdieren of leghennen
• Totaal: oppervlakte grond: 4.90.77 ha;

Woning:
• Gebruiksoppervlakte wonen: 226 m²;
• Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte: 122 m²;
• Totaal: gebouwgebonden buitenruimte: 20 m²;
• Totaal: inhoud woning: 1.173 m3;

Beschrijving:

Prachtig modern pluimveebedrijf met een capaciteit van 44.000 legouderdieren of leghennen en de mogelijkheid om binnen de bestaande stallen uit te breiden naar 68.000 legouderdieren of leghennen.

Op een schitterende locatie, nabij het dorp Beltrum in de gemeente Berkelland (Provincie Gelderland), vindt u dit modern en perspectiefvol pluimveebedrijf bestaande uit een stijlvol en zeer royaal woonhuis, 4 pluimveestallen, mestdroging, werktuigenberging en mestopslagplaats, erfverharding, ondergrond, erf en tuin en enkele percelen cultuurgrond.

Het bedrijf is direct gelegen aan de openbare weg en voorzien van meerdere inritten, waardoor het schone – vuile wegsysteem doeltreffend gehanteerd kan worden.

Dit pluimveebedrijf is zeer gunstig gelegen; het ligt op grote afstand (> 5 km) van de Natura 2000-gebieden en het ligt toch dichtbij het dorp Beltrum met alle sociale voorzieningen én binnen 5 à 6 km bevinden zich de grotere dorpen Borculo, Groenlo en Ruurlo.

Bovendien bevindt zich binnen een straal van 3 kilometer geen ander pluimvee, waardoor deze locatie uitermate geschikt is voor het houden van legouderdieren.
Kortom: een prachtige plek om te wonen en om dit bedrijf te exploiteren: midden in de natuur met alle rust en ruimte en alle voorzieningen op korte afstand.
Het bedrijf heeft voor 68.000 dieren een vergunning Wet natuurbescherming en is zeer duurzaam opgezet. Het gehele bedrijf is asbestvrij en zowel de woning als het pluimveebedrijf zijn gasloos. Verder beschikt het over 800 zonnepanelen die én een flinke besparing aan energie opleveren én ervoor zorgen dat er jaarlijks circa 150.000 kWh aan stroom aan het energie- net kan worden geleverd. Daarnaast zijn er diverse andere duurzame voorzieningen zoals warmtecollectoren op het dak, een warmteboiler en een CV-boiler.

Voor het bedrijf staat een prachtige en zeer royale woning. Deze woning is volledig onderkelderd en heeft een inhoud van 1.173 m3.

Het bedrijf heeft een 2 etagestal met 32.000 legouderdieren en een pluimveestal met 12.000 legouderdieren op het Natura Step Volière systeem. De mest van de legouderdieren wordt via de mestbanden in de stal en de droogtunnel in 4 dagen gedroogd tot 80% droge stof. Verder zijn er nog 2 leegstaande stallen aanwezig. Door deze in te richten met een volièresysteem kan het aantal leghennen of ouderdieren worden uitgebreid naar 68.000 dieren. Voor in één van deze stallen bevindt zich een compleet appartement en hierdoor is het prima mogelijk om met 2 generaties op dit bedrijf te wonen.

Het bedrijf beschikt totaal over 4,9 hectare grond omgeven met houtwallen. Hiermee heeft dit bedrijf zijn eigen hout- en dus brandstofvoorziening geregeld. Verder zijn zowel het woonhuis als de opstallen fraai ingebed in het landschap. Dit komt mede door de ruime erfbeplanting, de fruitboomgaard en het eigen waterzuiveringssysteem bestaande uit een septictank met een rietveld en een opvangvijver.
Samengevat: het is een prachtig bedrijf met een goed verdienmodel op een zeer gunstige locatie.
Alle redenen om snel een bezichtiging te plannen.

Vrijstaande woning

De bedrijfswoning heeft een prachtige, stijlvolle uitstraling en is zeer royaal opgezet en modern en functioneel ingericht.

De wanden, vloeren en dak zijn ruim geïsoleerd en de woning is alom voorzien van kunststof kozijnen met isolerende beglazing.

Zowel de gehele begane grondvloer als de badkamervloer boven zijn uitgerust met vloerverwarming.

In de ruime woonkamer is bovendien een houtkachel bekleed met speksteen aanwezig voor de plaatselijke sfeerverwarming.

De woonkeuken met eethoek is ingericht met een functionele keuken voorzien van inbouw- apparatuur waaronder een dubbele koelkast, een vaatwasser, een oven met ceran kookveld, afzuigkap en magnetron. Op de begane grond is verder een badkamer (toilet met douche) en een ruim kantoor aanwezig, voorzien van een houtkachel, eveneens bekleed met speksteen. Vanuit de hal is er via een deur een doorgang naar de carport.

De woning heeft vaste trappen naar de tweede verdieping waar zich in totaal 5 slaapkamers en sanitaire ruimtes bevinden.

Rondom de woning bevindt zich een fraaie natuurlijke tuin die een oase biedt van rust en ontspanningsmogelijkheden. Jaar rond is het de ideale plaats om te genieten van de natuur met al zijn diversiteit aan flora en fauna. Aansluitend bevindt zich de boomgaard, de vijver en het rietveld.

2-etage pluimveestal

Deze 2-etage stal is gebouwd in 2015 en opgebouwd uit prefab wanden met als dakbedekking geïsoleerde sandwichpanelen. De verdiepingsvloer bestaat uit kunststof vloerdelen.

In de begane grondvloer zijn de leidingen aanwezig voor de vloerverwarming die echter nog niet in gebruik is. De stal heeft een bruto oppervlakte van 1.097 m2.
Voor deze stal en de naastgelegen pluimveestal is een voorruimte gesitueerd. Deze ruimte is ingedeeld in een hygiënesluis, de technische ruimte, de trapopgang naar de 2de etage, de eierinpakruimte en de opslagruimte.

In de inpakruimte bevinden zich onder andere de eierbanden, de automatische inpakker, de tray stapelaar en de pallet loader (Prinzen).
De stal biedt huisvesting aan 2x 16.000 leghennen of legouderdieren.

In de stal bevindt zich het Natura Step volièresysteem. In dit diervriendelijk systeem voelen leghennen zich over het algemeen zeer prettig. Het is een goed overzichtelijk systeem dat vanaf de looppaden goed controleerbaar is. Het systeem is uitgerust met automatische strooiselverwijdering en met een intelligent verlichtingsconcept.

De stal is voorzien van lengteventilatie in combinatie met luchtinlaatventielen.

De mest van de hennen wordt 2 dagen op de mestbanden gedroogd en 2 dagen nagedroogd in een mesttunnel, waarna de mest een drogestofgehalte heeft bereikt van 80% en via containers van het bedrijf wordt afgevoerd.

De droogtunnel bevindt zich achter deze stal en bestaat uit mestafvoerbanden, de drukkamer en de droogtunnel (merk Dorset). Tevens is er ruimte voor 2 mestcontainers van 40 m3 om de droge mest uit de stallen tijdelijk op te slaan.

Pluimveestal 2

Deze pluimveestal is gebouwd in 1991 en heeft een bruto vloeroppervlakte van 809 m2. De gevels zijn opgetrokken als spouwmuur en het dak bestaat uit een metalen damwandprofielplaten, geisoleerd met een harde 10 cm dikke tempexplaat.

Deze stal heeft een capaciteit voor 12.000 leghennen of legouderdieren.

Net als in de 2-etagestal bevindt zich ook in deze stal het Natura Step volièresysteem voorzien van een portaal voor extra leefruimte. Ook deze stal is uitgerust met lengteventilatie in combinatie met luchtinlaatventielen. Deze stal beschikt over bijverwarming middels deltabuizen.

Aan de voorzijde van deze stal bevindt zich de opslagruimte voor de eieren en deze ruimte loopt door naar de voorzijde van de 2-etagestal.

Overige stallen

Op het bedrijf staan 2 pluimveestallen die momenteel leegstaan, maar waar in elke stal 12.000 leghennen of legouderdieren zijn vergund. Beide stallen zijn gebouwd in 1981 en opgetrokken uit geïsoleerde spouwmuren en voorzien van een dak van damwandprofielplaten met isolatie. De ventilatie bestaat uit nokventilatoren in combinatie met luchtinlaatventielen.

Deze beide stallen worden momenteel gebruikt voor opslag van materialen.

In beide stallen is in de achtergevel een sectionaaldeur aanwezig.

Voor in één van deze stallen is een appartement gerealiseerd bestaande uit een woonkamer, keuken, een badkamer en een slaapkamer. Dit appartement heeft een apart huisnummer en aparte glasvezelaansluiting. Het appartement heeft officieel geen woonbestemming, maar kan in overleg met de gemeente mogelijkheden bieden voor bijvoorbeeld mantelzorg.

Landbouwgrond

De totale bijbehorende oppervlakte grond bestaat uit vijf kadastrale percelen.
Op de percelen, kadastraal bekend, gemeente Eibergen, Sectie T, nummers 501, 502 en 254 zijn de woning en de opstallen gevestigd.

Aansluitend bevinden zich twee percelen cultuurgrond. Het perceel Eibergen, sectie T, nummer 560 is groot 01.14.97 ha.
Hierachter is het perceel Eibergen, sectie T, nummer 441 gelegen. Dit perceel is groot 02.31.30 ha. Beide percelen cultuurgrond worden gebruikt als grasland en voor de teelt van maïs en aardappelen.

Alle percelen bestaan uit vruchtbare zandgrond en zijn zowel geschikt voor grasteelt als voor akkerbouw. Volgens de bodemkaart wordt de grond geclassificeerd als Beekeerdgronden; lemig fijn zand.

Oplevering
De oplevering geschiedt in overleg.

Aanvaarding

De koper aanvaardt het bedrijf vrij van hypotheken en beslagen, vrij van huur, pacht en met inbegrip van het recht van opstal van Energiecoöperatie de ZONders U.A.
De data van eigendomsoverdracht en betaling zal in onderling overleg worden vastgesteld.

Kosten

De koopsom zal worden verhoogd met de kosten van de betrokken akten, kadastraal recht en overdrachtsbelasting. Deze kosten komen voor rekening van koper. Voor de overdrachtsbelasting geldt voor de cultuurgrond een vrijstelling bij voortgezet bedrijfsmatig agrarisch gebruik.

Indien koper geen gebruik kan maken van deze vrijstelling komt deze overdrachtsbelasting voor rekening van koper.

De bemiddelingskosten van ’t Gantvoort Makelaars & Adviseurs komen voor rekening van de verkoper.

Het bedrijf wordt aangeboden exclusief de aanwezige pluimveerechten.

Prijs: op aanvraag

Omschrijving
Indeling Woning

Kelder:
• Trap vanuit de hal
• Trap vanuit portaal kantoor
• 3 bergingen
• 1 provisie kelder

Begane grond:
• Entree met hal en trapopgang naar de bovenverdieping en naar de kelder
• Toilet
• Woonkamer

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Koopprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Pluimveebedrijf
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
4 ha 90 a 77 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Eibergen T 560
Oppervlakte
1 ha 14 a 97 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
EBG02-T-560
Perceelnaam
Eibergen T 254
Oppervlakte
0 ha 37 a 80 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
EBG02-T-254
Perceelnaam
Eibergen T 501
Oppervlakte
0 ha 14 a 15 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
EBG02-T-501
Perceelnaam
Eibergen T 502
Oppervlakte
0 ha 92 a 55 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
EBG02-T-502
Perceelnaam
Eibergen T 441
Oppervlakte
2 ha 31 a 30 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
EBG02-T-441
Bekijk alle kenmerken