Fosfaatrechten melkvee

Vanaf 1 januari 2018 is de invoering van Melkveefosfaatrechten een feit. Dit houdt in dat u fosfaatrechten nodig heeft voor de hoeveelheid fosfaat die uw melkvee produceert. Voor welk rundvee heeft u fosfaatrechten nodig?

  • Categorie 100; Melkkoeien die tenminste één keer hebben gekalfd, inclusief koeien die drooggezet zijn
  • Categorie 100; Koeien die worden vetgemest en gemolken
  • Categorie 101; Jongvee jonger dan 1 jaar voor de melkveehouderij en vrouwelijke opfokkalveren voor de vleesveehouderij
  • Categorie 102; Jongvee ouder dan 1 jaar inclusief alle vleesvee, roodvleesstieren en fokstieren uitgezonderd

De hoeveelheid Melkveefosfaatrechten die u als melkveehouder toegekend krijgt is op basis van het aantal koeien die gehouden werden op de peildatum 2 juli 2015.

Hierover geldt nog een generieke reductie van 8,3%. Reden voor deze generieke reductie is om de fosfaatproductie onder de maximum norm van de Europese regelgeving te houden. Grondgebonden melkveebedrijven, bedrijven met veel grond in verhouding tot het aantal koeien, zijn vrijgesteld van deze korting.

Per 15 januari 2018 wordt het mogelijk om Melkveefosfaatrechten digitaal over te dragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). ’t Gantvoort Makelaars & Adviseurs blijft de nieuwe ontwikkelingen op de voet volgen en is ook actief in de bemiddeling van Melkveefosfaatrechten.​

Vraag en aanbod

Aangeboden Melkvee fosfaatrechten

Soort         Hoeveelheid kilo fosfaatBenutbare kilo’s
Koop100100
Koop200200
Koop500500

Gevraagd Melkvee fosfaatrechten

Hoeveelheid kilo fosfaat
Diverse partijen

Aanbod koop

Aanbod huur

Aanbod pseudolease

Aanbod langjarige huur

Heeft u aanbod of vraag of wenst u meer informatie neem dan contact op met ons kantoor ’t Gantvoort Makelaars & Adviseurs via telefoonnummer 0543-476 980 of klik hier.