Begeleiding bij bedrijfsbeëindiging

Gantvoort is uw vertrouwde agrarische vastgoed specialist. De makelaars en adviseurs zijn al sinds de eind jaren 70, begin 80-tiger jaren actief in de agrarische sector, en hebben ruim ervaring met alle facetten van het boerenbedrijf en weten als geen ander wat er allemaal komt kijken bij een bedrijfsbeëindiging.

Indien u overweegt om uw bedrijf nu of in de toekomst te gaan beëindigen kan ’t Gantvoort Makelaars & Adviseurs u hierbij optimaal begeleiden. Voor ondernemers die willen beëindigen is het belangrijk dat ze de maximale vergoeding krijgen voor hun bedrijf en dat ze netto belastingen zoveel mogelijk geld overhouden. Hierin voorziet onze begeleiding optimaal.

Op basis van uw wensen voeren we een inventarisatie uit naar de diverse mogelijkheden van bedrijfsbeëindiging; in één keer stoppen of in verschillende fases, verkoop van het geheel of in delen, de mogelijke deelname aan de verschillende stoppersregelingen al dan niet in combinatie met Rood voor Rood.

In nauwe samenspraak met u, uw accountant en een fiscalist, kunnen wij een beëindigingsplan opstellen, waarin de financiële gevolgen van beëindiging van uw bedrijf worden doorgerekend. In het beëindigingsplan wordt aangegeven wat de opbrengst is van het bedrijf bij de verschillende beëindigingsstrategieën, wat voor vermogen er overblijft na beëindiging en welk inkomen hieruit kan worden gegenereerd. Uiteraard houden we daarbij ook rekening met de mogelijkheden van inkomenssteun na beëindiging.

Het beëindigingsplan bevat een concreet advies gevolgd door een stappenplan. Als ondernemer wordt u bij alle te nemen stappen goed begeleid. Hierdoor weet u dat dit ingrijpende proces “waardig” zal verlopen en dat alle aspecten worden meegenomen. Als ondernemer kunt u steeds terugvallen op een deskundig adviseur die uw zaken behartigt en uw gesprekspartner is bij gesprekken met de overheid, de fiscalist, de bank etc. Door de juiste beëindigingsstrategie te kiezen in combinatie met deze goed gefundeerde aanpak, kan de maximale waarde uit het bedrijf worden gehaald!

Wilt u meer informatie dan komen wij dit graag in een persoonlijk onderhoud toelichten.

U kunt hiervoor contact opnemen met ons kantoor ’t Gantvoort Makelaars & Adviseurs via telefoonnummer 0543–476 980 of klik hier.