Verkocht

Loenensemarkweg 45 Loenen

Verkocht

Omschrijving

Te koop aangeboden: Melkveehouderijbedrijf met eventueel mogelijkheid 2 extra bouwkavels gelegen op een prachtige locatie

Op een schitterende locatie gelegen aan de Loenensemarkweg 45, in het prachtige buitengebied van Loenen, vindt u dit melkveehouderijbedrijf bestaande uit een vrijstaande woning, een ligboxenstal en een jongveestal annex werktuigenberging, landbouwgrond en betalingsrechten.
Gelegen op een aanééngesloten huiskavel van totaal 15.27.80 hectare.
Uiteraard zijn de gebouwen ook zonder de landbouwgronden te koop.

Dit object biedt u diverse mogelijkheden!
Het object leent zich uitstekend voor een alternatieve agrarische aanwending in de vorm van bijvoorbeeld jongvee opfok, vleesvee-, schapen- of paardenhouderij.

Functieverandering naar werken:
Het gemeentelijk beleid biedt diverse mogelijkheden voor functieverandering naar werken, waarbij gedacht moet worden aan bijvoorbeeld lichte industrie, kantoor, opslag, recreatie of zorg. Ook de functieverandering naar één of meerdere landgoederen behoort tot de mogelijkheden.

Functieverandering naar wonen:
De gemeente Apeldoorn heeft in een principeverzoek aangegeven medewerking te willen verlenen aan het wijzigen van de agrarische bestemming in een woonbestemming met de toekenning van extra bouwkavels voor 2 woningen van 700 m3 inhoud met per hoofdgebouw 100 m2 aan bijgebouwen. De agrarische bedrijfsgebouwen met uitzondering van de woning, moeten dan worden gesloopt.

Het bedrijf is gelegen in het buitengebied van Loenen. Loenen is een dorp in de Gemeente Apeldoorn aan de rand van de Veluwe in de provincie Gelderland. Loenen heeft ca. 3.200 inwoners en is een dorp met een landelijk en groen karakter. Het dorp is rijk aan historie en biedt veel bezienswaardigheden, zoals de schaapskooi, Kasteel ter Horst, De Middelste Molen en het Ereveld. Tevens heeft Loenen een eigen stoomtreinstation.
Het buitengebied van Loenen bestaat uit bos- en heidegebieden zoals de Loenermark, Zilvense Heide, de Loenense Hooilanden en het Zilvense Broek.
De gemeente Apeldoorn is één van de grotere gemeentes van Nederland en heeft totaal 165.000 inwoners. Een groot deel van het landelijke gebied van Apeldoorn kenmerkt zich door veel natuur.

In Loenen zijn basisvoorzieningen zoals basisonderwijs, kerken, winkels en sportgelegenheden aanwezig.

Op relatief korte afstand zijn grote steden als Apeldoorn, Arnhem, Zutphen en Deventer bereikbaar.

Kortom: een prachtig object, gelegen in een schitterende omgeving, met unieke mogelijkheden!

Informatie & bezichtigingen
Uitsluitend via verkopend makelaar ’t Gantvoort BV Makelaars & Adviseurs, de heer Henk Kemper.
Kantoor: 0543 – 476 980

Omschrijving
Vrijstaande woning:
De mooie vrijstaande woning is gebouwd in 1989 en is zeer functioneel ingericht.
De woning is gelegen in een rustieke omgeving met een vrij uitzicht over de landerijen.
De woning is traditioneel gebouwd en opgetrokken uit spouwmuren, een houten kapconstructie en een zadeldak gedekt met dakpannen. Wanden, vloeren en dak zijn ruim geïsoleerd, waardoor aan deze woning een relatief hoog voorlopig energielabel is toegekend.
De woning is alom voorzien van hardhouten kozijnen en thermophane beglazing.
Door de keus van materialen is de woning zeer onderhoudsvriendelijk. De hoge isolatiewaarde resulteert in lage stookkosten, wat gunstig is voor het milieu en uw portemonnee.

De woning wordt verwarmd middels radiatoren, aangesloten op een energiezuinige ATAG HR combiketel.
In de woonkamer is bovendien een gas panorama hang haard aanwezig voor plaatselijke sfeerverwarming.

Indeling begane grond
Entree/hal met trapopgang en vide, toilet, meterkast, extra slaapkamer of werkkamer, royale woonkamer (36 m2) met veel daglicht, ruime woonkeuken met inbouwapparatuur, bijkeuken met achteruit ingang.

Indeling 1e verdieping:
Overloop met 4 ruime slaapkamers, badkamer met ligbad, douche en wastafel, toilet en bergkast met ruimte CV-ketel.

Indeling 2e verdieping:
Via vlizotrap bereikbaar: bergzolder

Woonoppervlakte: 145 m2
Inhoud circa: 523 m3

Terrasoverkapping:
Dit beschutte buitenverblijf van ca. 25 m2 is opgebouwd uit houten gebinten en gedekt met oud Hollandse dakpannen.
Van de vroege lente tot de late herfst is het de ideale plaats om te ontspannen en te genieten van de rust en de ruimte.

Ligboxenstal:
Deze stal is gebouwd in 1987 en opgetrokken uit deels spouwmuren en deels steensmuren met een stalen spantconstructie en een zadeldak gedekt met asbesthoudende golfprofielplaten. De stal heeft een oppervlakte van 592 m2.

Het is een zogenaamde 2 + 1 rijige stal met 70 boxen voor grootvee eenheden en een ziekenstal. Daarnaast zijn er 2 grote strohokken voor jongvee. De stal is voorzien van een 2 X 5 visgraat melkstal (De Laval) en een tanklokaal met een eigen melktank van 5.000 liter.
Onder de stal zit totaal ca. 1.000 m3 mestopslagcapaciteit.

Werktuigenberging, garage, annex jongveestal
Deze stal met een oppervlakte van totaal 630 m2 is gebouwd in 1999 en opgetrokken uit steens muren met een stalen spantconstructie en een ongelijkzijdig zadeldak gedekt met asbesthoudende profielplaten.

De stal is langs één zijde ingericht met 40 zwevende boxen voor jongvee en een zelfsluitend voerhek.
De overige ruimte wordt gebruikt als werktuigenberging, garage en opslag van hooi en stro.

Kuilvoeropslag
De kuilvoeropslagen bestaan uit 3 sleufsilo’s (totaal 810 m2) en één kuilplaat van 450 m2.

Erfverharding
De erfverharding bestaat uit betonklinkers en heeft een totale oppervlakte van ca. 2.000 m2.

Landbouwgrond
Alle bij het bedrijf behorende grond ligt aanééngesloten als huiskavel om en achter de boerderij.
Bij het bedrijf behoort totaal 15.27.80 ha grond. Hiervan is 01.15.00 ha in gebruik als ondergrond van de woning, gebouwen en erf. Er bestaat de mogelijkheid om bij de opstallen en het erf extra landbouwgrond aan te kopen tot maximaal 14.12.80 hectare.
Een kadastrale kaart met een overzicht van de ligging van deze percelen is als bijlage opgenomen. De gronden worden momenteel gebruikt voor grasteelt.

Op het percelen Beekbergen O 428 en O 429 is een kavelpad van gebroken puin aanwezig.

Volgens de bodemkaart bestaan de gronden gedeeltelijk uit Beekeerdgronden en kwalificeren zich als lemig fijn zand.
Het andere gedeelte van de gronden bestaan uit veldpodzolgronden die zich kwalificeren als leemarm en zwak lemig fijn zand.

Herinrichtingsrente
De percelen landbouwgrond zijn belast met een jaarlijkse herinrichtingsrente, gezamenlijk groot € 939,28 per jaar, met als eindjaar 2036.

Zakelijke rechten
Het perceel Beekbergen O 429 is belast met een Opstalrecht Nutsvoorzieningen ten behoeve van Gasunie Transport Services B.V. Daarnaast is dit perceel en perceel Beekbergen O 684 belast met een opstalrecht Nutsvoorzieningen op gedeelte van perceel ten behoeve van Liander N.V.

Weergave kabels / leidingen
Volgens bijgevoegde KLIC overzichtskaart liggen naast de gasleiding in het perceel Beekbergen O 429 leidingen voor datavoorziening en telecom. Op de noord-westzijde van de percelen Beekbergen O 428 en O 429, ligt een persriolering in particulier eigendom. Alle leidingen liggen voldoende diep, zodat u de normale grondwerkzaamheden ongestoord kunt uitvoeren. Voor een volledig overzicht: zie bijgevoegde kaarten.

Bijzonderheden
Bestemmingsplan & reconstructie
Volgens het vigerende bestemmingsplan van de gemeente Apeldoorn “Buitengebied Het Woud”, heeft het huisperceel de enkelbestemming “Agrarisch” en de gebiedsaanduiding “open landschap” en de gebiedsaanduiding “reconstructiewetzone – verwevingsgebied”. Verder is er de bestemming “bouwvlak” toegekend. Aan een klein gedeelte van het erf is daarnaast de dubbelbestemming “Waarde – Archeologie hoog” toegekend.

Voor het vaststellen van de deelbestemmingen van het huisperceel alsmede de bestemming van de landbouwgronden, ga naar: www.ruimtelijkeplannen.nl
Hier is ook meer informatie te vinden over de geldende regels en de toelichting hierop.

Bouwblok
Het erf en de ondergrond gebouwen is volledig bestemd als bouwblok binnen het bestemmingsplan.
Het totale bouwblok is groot 10.523 m2.

Verleende vergunning
Het bedrijf beschikt over een melding Activiteitenbesluit en een vergunning Wet natuurbescherming voor het houden van 68 melkkoeien en 64 stuks jongvee houden. De bijbehorende ammoniakemissie bedraagt: 1.165,6 kg NH3/jaar.

Betalingsrechten
Het bedrijf beschikt over 19,00 betalingsrechten.

Nutsvoorzieningen
Het object heeft een glasvezelaansluiting en is aangesloten op gas, water en elektra. Er is bovendien krachtstroom aanwezig.
De woning is aangesloten op het openbaar riool via een drukriolering.

Bedrijfsvorm, BTW-regiem en levering
Het bedrijf zit in de BTW-regeling. Bij verkoop en overdracht gaan wij ervan uit dat het bedrijf wordt overgedragen op basis van artikel 37d op de wet Omzetbelasting. Hetgeen betekent dat bij de koper de gebruikelijk overdrachtskosten in rekening wordt gebracht. In dit geval behoeft geen BTW over de koopprijs te worden betaald.

Oplevering
De oplevering geschiedt in overleg.

Aanvaarding, overdracht & betaling koopsom
De koper aanvaardt het bedrijf vrij van hypotheken en beslagen, vrij van huur, pacht en gebruiksrechten van derden.
De data van eigendomsoverdracht en betaling zal in onderling overleg worden vastgesteld.

Kosten
De koopsom zal worden verhoogd met de kosten van de betrokken akten, kadastraal recht en overdrachtsbelasting. Deze kosten komen voor rekening van koper. Voor de overdrachtsbelasting geldt voor de cultuurgrond een vrijstelling bij voortgezet bedrijfsmatig agrarisch gebruik.
Indien koper geen gebruik kan maken van deze vrijstelling dan komt deze overdrachtsbelasting voor rekening van koper.

De bemiddelingskosten van ’t Gantvoort Makelaars & Adviseurs komen voor rekening van de verkoper.

Prijs
Op aanvraag.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Aangeboden sinds
6+ maanden
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
15 ha 27 a 80 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Beekbergen O 539
Oppervlakte
0 ha 75 a 70 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BBG01-O-539
Perceelnaam
Beekbergen O 684
Oppervlakte
2 ha 33 a 15 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BBG01-O-684
Perceelnaam
Beekbergen O 429
Oppervlakte
3 ha 66 a 60 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BBG01-O-429
Perceelnaam
Beekbergen O 428
Oppervlakte
8 ha 52 a 35 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BBG01-O-428
Bekijk alle kenmerken